Kauno regionas paaukojo beveik pusę tūkstančio donacijų kraujo

Praėjusių metų pabaigoje prasidėjusi kraujo donorystės akcija „Kauno regionas gali“ pasiekė finišą – trečiadienį buvo apdovanotos daugiausiai kraujo paaukojusios įmonės.

Nacionalinis kraujo centras, radijo stotis „Tau“ ir Kauno regiono plėtros agentūra į akciją pakvietė visas aštuonias Kauno regiono savivaldybes. Į kvietimą atsiliepė 12 įmonių ir nemažai pavienių asmenų.

Vienas pirmųjų kraujo davė Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas. Vėliau akcijos organizatoriai keliavo per visas aštuonias savivaldybes. Iš viso akcijos metu buvo surinktos 452 kraujo donacijos.

Organizatoriai dėkojo visiems donorams, o aktyviausiems kolektyvams įteikė prizus. Juos gavo Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis, Kaune įsikūrusi įmonė „Intermedix Lietuva“, Birštono sanatorija „Versmė“ ir Nacionalinės žemės tarnybos Kėdainių skyrius.

Nacionalinio kraujo centro Donorystės skyriaus vedėjas Paulius Norkus sakė, kad kraują aukojančių žmonių nebus per daug. Jis pastebėjo, kad daugelį potencialių donorų stabdo baimė ir įvairūs mitai, tokie kaip galimybė užsikrėsti kraują, kiti žmonės donorystei neranda laiko. „Deja, ligoniai dažniausiai negali laukti, jiems kraujo reikia dabar, todėl kviečiu jus ir toliau dalintis gerumu“, – kalbėjo P. Norkus.

Skaičiuojama, kad iš viso per metus Lietuvoje reikia bent 100 tūkst. kraujo donacijų. Vienas donoras gali išgelbėti trijų žmonių gyvybes. Nacionalinis kraujo centras kviečia nelaukti specialių akcijų – kraują galima aukoti bet kuriuo metu.


Dar niekas nepaliko komentarų.

Komentuoti

Žinutė