Lietuvos futbolo „Optibet A lygoje“ šiemet rungtyniausiantis Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubas ir Kauno rajono savivaldybė sieks sukurti palankią terpę futbolui: investuos į infrastuktūrą, sudarys sąlygas žaisti įvairių amžiaus grupių vaikams ir jaunuoliams.

Naują istorijos lapą verčianti profesionalų komanda subūrė stiprią sudėtį, todėl jai keliami ambicingi tikslai – Lietuvos A lygoje, o vėliau ir tarptautiniu mastu.

Apie tai Kauno rajono FK „Hegelmann Litauen“ klubo akcininkai ir vykdantysis direktorius Dainius Šumauskas trečiadienį diskutavo su meru Valerijumi Makūnu ir jo komandos nariais.

Domeikavos seniūnijoje įsikūrusi vokiško kapitalo transporto ir logistikos įmonė „Hegelmann Transporte“ yra „Hegelmann Litauen“ klubo steigėja ir pagrindinė rėmėja.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šios įmonės vadovai yra nuolat atsigręžę į bendruomenę: remia kultūros renginius, socialinius projektus, sportą“, – kalbėjo meras, patikinęs, kad Kauno rajono savivaldybė yra pasiryžusi bendradarbiauti populiarinant futbolą.

„Labai svarbu, kad klubo vadovai ne tik subūrė aukšto lygio profesionalų komandą, bet ir siekia sukurti palankią terpę vaikams žaisti futbolą, o norintiems siekti rezultatų – sudaryti sąlygas rungtyniauti ir tobulėti“ – pabrėžė V. Makūnas.

„Malonu su Kauno rajono savivaldybe rasti bendrų interesų, labai džiaugiamės ir dėkojame merui už šiltą priėmimą ir supratimą. Tikiu, kad mūsų bendradarbiavimas duos daug naudos ir Kauno rajono žmonėms, ir klubui“, – kalbėjo D. Šumauskas.

Tvirtos futbolo tradicijos jau daug metų puoselėjamos Vilkijoje ir Garliavoje, kur veikia FK „Garliava“, o Kauno rajono savivaldybės bei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) lėšomis įrengtas tarptautinius reikalavimus atitinkantis stadionas. Savivaldybės vadovai pasiryžę tęsti sporto aikštynų atnaujinimo programą, kurti kitą futbolo infrastruktūrą.

„Tikiu, kad kartu su FK „Hegelmann Litauen“ suvienysime visą Kauno rajono futbolo bendruomenę ir prisidėsime prie šios sporto šakos atgimimo Lietuvoje“, – tvirtino V. Makūnas.


Dar niekas nepaliko komentarų.

Komentuoti

Žinutė