Senjorai nori mokytis, bendrauti ir juokauti

Domeikavos laisvalaikio salėje Kauno rajono Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) penktadienį pradėjo dar vienus, jau vienuoliktus, mokslo metus. Universiteto bendruomenė stebėjo Voškonių teatro „Siena“ suvaidintą komediją „Pirmiau mirė, paskui vedė“ (pagal Revazą Eristavį, rež. Hana Šumilaitė).

Universitetas plečia savo veiklą ir šįmet atidarys naujus fakultetus Samylų ir Kulautuvos seniūnijose. „Dabar senjorai galės mokytis 14-oje iš 25 seniūnijų. Planuojame atidaryti fakultetą ir Rokuose“, – pasakojo Kauno rajono TAU rektorė Edita Žaromskienė.

Ji pabrėžė, kad fizinis ir intelektinis aktyvumas ilgina gyvenimą, gerina jo kokybę, o bendravimas padeda išlaikyti visaverčius tarpusavio ryšius, geriau jaustis.

Kauno rajono TAU įkurtas 2012 metais. Per šiuos metus į jo veiklą įsitraukė daugiau nei 4 tūkst. klausytojų. TAU fakultetai veikia 14-oje seniūnijų: Babtų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Kačerginės, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Raudondvario, Vilkijos, Zapyškio, Samylų ir Kulautuvos.

Užsiėmimai organizuojami savivaldybės patalpose: seniūnijose, kultūros centruose, bendrojo ugdymo įstaigose, viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose. Paskaitas ir įvairias veiklas nemokamai savanorystės pagrindais veda įvairių universitetų lektoriai, profesoriai, specialistai, kultūros centrų darbuotojai.

TAU veiklą finansuoja Kauno rajono savivaldybė, prie universiteto veiklos labai prisideda ir Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras, Socialinių paslaugų centras, mokyklos, kultūros centrai.


Dar niekas nepaliko komentarų.

Komentuoti

Žinutė