Atgyja senoji Raudondvario gatvė

Daugelis Raudondvarį sieja su XVII a. statyta renesansine pilimi, tačiau įdomi ir žemutinio Raudondvario istorija. Ši Nevėžio slėnyje esanti miestelio dalis dėl caro laikais vyravusių medinių namų šiaudiniais stogais vadinama Solomenka arba Šiaudine.

Senojo tilto link vinguriuoja buvusi pagrindinė Nevėžio gatvė. Kauno rajono savivaldybės užsakymu ji rekonstruojama.

Senasis tiltas per Nevėžį buvo pastatytas 1931 m. ir tada tai buvo ilgiausias vienangis tiltas (106 metrai) Lietuvoje. Statinys pavadintas Raudondvario šaulių būrio vado, Netonių pradžios mokyklos vedėjo V. Stašelio vardu. Šis drąsus vyras žuvo Klaipėdos sukilimo metu 1923 m.

Nevėžio gatvės grindinys yra saugoma vertybė, todėl gatvės remonto projektą Kauno rajono savivaldybei teko derinti su Kultūros paveldo departamentu.

Į gatvelę dažnai užsukantis meras Valerijus Makūnas domėjosi darbų kokybe. Didžiąją dalį darbų tenka atlikti rankomis, todėl jie juda ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Nevėžio gatvės gale nuo J. Naujalio gatvės pusės, kur intensyvesnis eismas, tiesiamas ir takas pėstiesiems. Nevėžio gatvės rekonstrukcijos vertė 279 tūkst. eurų, darbus vykdo „Kamesta“.

Anksčiau ši gatvė tęsėsi nuo Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios besileidžiančiu šlaitu – pro pat senąsias kapines. Tačiau ten grindinys jau seniai atsidūrė po storu žemių sluoksniu.


Dar niekas nepaliko komentarų.

Komentuoti

Žinutė